RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK9
Duo Concertante
Rabasova galerie v Rakovníku
Heroldova síň
5. dubna 1995 v 19.30 h
Karin Leitner – flétna
Beatrix Steiner – kytara

  Program:  
G. F. Händel – Sonáta C Dur op. 1, No. 7 (Larghetto, Allegro, Larghetto, Allegro, A tempo di Gavotti)
Daniel Demoivre – Suita e Moll (Allemand, Gavotte, Sarabande, Jigg)
F. Chopin – Mazurka op. 7/1, Valse op. 34/2
M. Ravel – Piece en forme de habanera
Astor Piazolla – L-Histoire du Tango (Bordel 1900, Café 1930, Nightclub 1960)

  Přestávka  
Carlo Domeniconi – Sonatina Mexicana (Allegro moderato, Andante, Allegro vivace)
Béla Bartók – Rumunské lidové tance (1. Jocul cu bâta, 2. Brâul, 3. Pe loc, 4. Buciumeana, 5. „Poarga“ româneasca, 6. Manuntelul)
Alexander Moyzes – Sonatina pro flétnu a kytaru op. 75 (Allegro, Con moto, ma un poco rubato, Quasi presto)
Mario Castelnuovo-Tedesco – Sonatina op. 205 (Allegretto grazioso, Tempo di Siciliana, Scherzo – Rondo)

     Karin Leitner se narodila v roce 1972 ve Vídni. Po maturitě na Hudebním gymnáziu ve vídeňském 7. okresu studovala v r. 1991–93 na univerzitě v Cambridgi (diplom „Proficiency“ 1993).
     S hrou na příčnou flétnu začíná v deseti letech. První čtyři roky studovala soukromě, od roku 1986 pokračovala na Vídeňské vysoké škole hudební. Od roku 1990 se zúčastnila mistrovských kurzů u prof. Petera-Lukase Grafa ve Švýcarsku a u kanadského prof. Roberta Aitkena ve Freiburgu, u kterého pokračovala po získání stipendia po celý rok 1994.
     Veřejná vystoupení zahajuje v patnácti letech jako členka dětského orchestru divadel Burgtheater a Akademietheater. V roce 1993 se stala členkou Mahlerova orchestru mladých (Mahler Jugendorchester), v současnosti je členem Vídeňského Mozartova orchestru, orchestru Österreichische Kammerharmonie a zároveň hraje s dalšími rakouskými orchestry na koncertech i nahrávkách rakouského rozhlasu a televize.
     Je nositelkou 1. ceny zemské i celorakouské soutěže „Jugend musiziert“ za rok 1991 a ceny „Musica Juventutis“ za rok 1993.
     
     Beatrix Steiner se narodila v roce 1969 ve štýrském Mürzzuschlagu. Na vídeňském gymnáziu maturovala v roce 1987.
     V témže roce začíná studovat na Vídeňské vysoké škole hudební obor pedagogika instrumentální hudby, který končí v roce 1991 zkouškou učitelské způsobilosti s vyznamenáním. Kromě pedagogického oboru zahajuje v roce 1990 na téže škole ve třídě prof. Waltera Wiirdingera studium hry na kytaru. Koncertní obor uzavírá 1. diplomovou zkouškou v roce 1993 opět s vyznamenáním.
     Spoluúčinkuje ve scénické hudbě ve Vídeňské státní opeře a dále s orchestrem Vídeňské komorní opery a Vídeňskými symfoniky.
     
     Vstupné 30 Kč.
     Předprodej v pokladně Rabasovy galerie.