RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK7
Karel Dohnal a Radka Dohnalová
Rabasova galerie v Rakovníku
Heroldova síň
15. března 1996 v 19.30 h
Karel Dohnal – klarinet
Radka Dohnalová – housle
klavírní doprovod Eliška Gazdová a Petra Stehlíková

  Program:  
J. Brahms – Sonáta pro klarinet a klavír Es dur op. 120 (Karel Dohnal – klarinet, Eliška Gazdová – klavír) (Allegro amabile, Appassionato, ma non troppo Allegro, Andante con moto. Allegro)
C. Debussy – 1. Rapsodie pro klarinet a klavír (Karel Dohnal – klarinet, Eliška Gazdová – klavír)

  Přestávka  
J. S. Bach – Partita E dur pro housle solo (Radka Dohnalová – housle, Petra Stehlíková – klavír) (Preludium – Loure – Gavotte en Rondeau, Menuet 1 – Menuet 2 – Bourrée – Gigue)
A. Dvořák – Mazurek op. 49 (Radka Dohnalová – housle, Petra Stehlíková – klavír)
P. de Sarasate – Fantasie na motivy z opery G. Bizeta Carmen (Radka Dohnalová – housle, Petra Stehlíková – klavír)

     V případě sourozenců Dohnalových se jedná o vědecky těžko vysvětlitelný jev. Oba pocházejí z rodičů, jejichž povolání jsou hudbě velmi vzdálena. Sourozenci však excelovali v hudební oblasti už od dětských let a s přibývajícími zkušenostmi jsou jejich výkony čím dál zralejší a na vyšší úrovni. Oba si odnášeli ceny ze soutěží ve svých věkových kategoriích a oba dnes patří k vynikajícím studentům Hudební fakulty AMU.
     V poslední době se vyznamenali na kursech v rakouském Semmeringu, kde Karel na svém klarinetu realizoval nejodvážnější představy mladých skladatelů z Prahy, Vídně a Budapešti, zatímco Radka se velmi čestně umístila v nesmímě těžké konkurenci studentů z celého světa na soutěži o cenu hotelu Merkur. Oba jsou příkladem dynamického mládí, které má budoucnost.
     
     Předprodej vstupenek v pokladně Rabasovy galerie.
     Vstupné 50 Kč (studenti 40 Kč).