RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK8
Musica Grata
Rabasova galerie Rakovník
Heroldova síň
13. března 2003 v 19.30 h
Petra Elicerová – kytara
Milan Arner – klarinet

  Program:  
Pavel Smutný (1975) – Žalm
Napoléon Coste (1805–1886) – Pochod op. 33 , Lítost (kantiléna op. 36) , Scherzo op. 33
Hansjoachim Kaps (1942) – Imprese (Allegro, Moderato, Andantino allegretto)

  Přestávka  
Astor Piazzolla (1921–1992) – Historie tanga, Bordel 1900, Cafe 1930, Nightclub 1960
Takashi Ogawa (1960) – Suite Espiégle (Rošťácká suita) (Allegretto, Andante cantabile, Scherzando)
Milan Tesař (1938) – Suita Karussel (Intermezzo, Aria, Finale)

Musica Grata
     Milan Arner a Petra Elicerová hrají v duu Musica grata od roku 1995. Již při studiu na Deylově konzervatoři hráli na četných koncertech v Čechách i v zahraničí. V letech 1997 a 1998 vystoupili na několika koncertech pro České centrum v Bukurešti. Pravidelně se účastní festivalu Dny umění nevidomých na Moravě. R. 1999 získali třetí cenu na festivalu komorní hudby s kytarou Ghitaralia v polské Przemysli.
     Roku 1999 natočilo duo Musica grata své profilové CD, na němž představuje úpravy skladeb baroka a klasicismu, i skladby soudobých českých autorů.
     Repertoár sahá od skladeb renesančních po kompozice skladatelů 20. století. Musica grata se také snaží podnítit soudobé české skladatele ke kompozici nových skladeb pro toto obsazení.
     Roku 2000 duo podniklo koncertní cestu po Bělorusku (Minsk, Gomel, Grodno, Moloděčno). Roku 2001 vystupovalo na koncertech, pořádaných Českými centry v Bulharsku (Sofie, Pazardžik, Festival komorní hudby v Plovdivu) a Rusku (Moskva).
     Milan Arner a Petra Elicerová jsou zváni též k výchovným koncertům pro základní a střední školy a vernisážím výstav. Vsoučasné době studují komorní hru na Státním specializovaném institutu umění v Moskvě pod vedením Natálie Ivanovové-Kramské.
     
Petra Elicerová
     Petra Elicerová (1973) vystudovala kytaru na pražské Deylově konzervatoři ve třídě Jaroslava Fantyše. Během studia vystoupila na mnoha koncertech, nejčastěji v komorních souborech. Do roku 2001 vyučovala na základní umělecké škole v Praze. Nyní studuje na Státním specializovaném institutu umění v Moskvě kytaru a komorní hru u Natálie Ivanovové-Kramské.
     
Milan Arner
     Milan Arner (1976) vystudoval konzervatoř Jana Deyla v Praze, klarinet ve třídě Jiřího Urbana, klavír u Ivy Skalákové. Během studia vystupoval na řadě koncertů v Čechách i v zahraničí. Vroce 1997 získal druhou cenu a cenu pro nejlepšího českého interpreta na mezinárodní soutěži zrakově postižených hudebníků v Mariánských lázních. V prosinci r. 1999 přednesl koncert Es dur Carla Stamitze ve Španělském sále Pražského hradu za doprovodu Komorního orchestru pražských symfoniků s dirigentem Petrem Vronským. V současné době přerušil studium hudební vědy na FFUK. Nyní studuje na Státním specializovaném institutu umění v Moskvě, klarinet u Sergeje Sorokina a komorní hru u kytaristky Natálie Ivanovové-Kramské.
     
     Předprodej vstupenek v pokladně Rabasovy galerie
     Vstupné 70 Kč (studenti, důchodci 60 Kč)